Ontstaan
‘Be-eR tekent’ ontstaat in 2017 als haar ontwerper weer begint met tekenen. Na een eerste gestileerd figuur ontstaan er al snel meer tekeningen. Eerst vooral hardlopers. Maar al snel ook de eerste wollige schapen. Als deze tekeningen een naam moeten krijgen ontstaat ‘Be-eR tekent’. Een samenvoeging van de naam van haar ontwerper en als symbool. De figuren ontwikkelen zich. Maar ze blijven draaien om de dingen waar Be-eR’s ontwerper van houdt: hardlopen, zachte wollige schapen, bossen en bergen, mooie uitspraken, muziek en skiĆ«n.

Symboliek
De eigenschappen van echte beren hebben veel gemeen met die ontwerper van ‘Be-eR tekent’. Beren komen na hun winterslaap in de lente weer tevoorschijn. Symbool voor een nieuw leven. ‘Be-eR tekent’ haar ontwerper heeft jaren geleden veel getekend, maar heeft dat door andere bezigheden uiteindelijk opgegeven. Dit verandert als zij een opdracht krijgt om een tekening te maken. Haar enthousiasme voor tekenen komt na een lange winterslaap weer tot leven.
Het potlood in de hand van ‘Be-eR’ laat zijn creativiteit zien, zijn vrolijke blik zijn optimisme, zijn actieve houding zijn snelheid en zijn ronde lijf zijn zachtaardigheid en liefde voor honing, de zoetigheid van het leven.

Beer: optimistisch, dromer, rustig, inventief, snel, sterk, slim, creatief en heeft wat tijd nodig om aan veranderingen te wennen.

Verkrijgbaar
De tekeningen zijn verkrijgbaar via Spreadshirt. Ze kunnen worden gedrukt op bijvoorbeeld t-shirts, hoodies, hardloopshirts, tassen, slabbetjes, telefoonhoesjes. Een deel is ook beschikbaar als poster.